Over Mij

Leraar Taijiquan

 

Roberto (Bob) Calor is sinds 2011 senioren sportleider bij VSVO een senioren sportvereniging in Opheusden. Hij heeft zich bij deze sportvereniging ontwikkelt als leraar in Taijiquan en Qigong. Om erkenning te krijgen als leraar in Taijiquan en Qigong heeft hij in 2017 de opleiding leraar martial arts (LMA-3) met goed gevolg afgerond. Als Rijks erkend leraar in Taijiquan en Qigong is hij aangesloten bij Stichting Taijiquan Nederland (STN), Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG) en NOC*NSF.

Geboren in Suriname en opgegroeid in Nederland kreeg hij in zijn tiener jaren interesse voor oosterse filosofie, Chinese geneeswijze en oosterse gevechtskunsten. Begin jaren tachtig heeft hij in Den Haag enkele jaren Tae Kwon Do beoefend. Midden jaren negentig heeft hij in Wageningen de cursus Taiji Qigong gevolgd bij Taijiquan leraar Dirk Jan ter Haar. Bij KenKon Intergral life & training centre heeft hij Goju Ryu Karate, meditatie en Qigong beoefend. Inspiratie in Taijiquan als vechtskunst heeft hij gekregen uit de seminars van Dr. Yang Jwing Ming. Momenteel is de YMAA-stijl de rode draad in zijn Taijiquan beoefening. Om de opgedane kennis op peil te houden traint hij met Erik Elsemans van YMAA Belgie en Fred Remeeus van T'ai Chi Rotterdam. Regelmatig neemt hij deel aan workshops in Taijiquan en Qigong, hierdoor blijft hij zichzelf ontwikkelen.

 

Roberto (Bob) Calor is bekwaam in oosterse -en westerse massagetherapie. Hiervoor heeft hij diverse massageopleidingen en trainingen gevolgd. In Thailand heeft hij bij TMC Thai Massage School of Chiang Mai de Intensive  Professional Thai Massage opleiding gevolgd. Tevens heeft hij ervaring opgedaan in traditionele Chinese massage, guasha, cupping, accupresuur, reflexologie, yoga, deep tissue massage, sportmassage en sportrevalidatie.

 

Zelfstudie is een belangrijk onderdeel in zijn groei als leraar en beoefenaar van Taijiquan en Qigong.  Hij heeft de online cursussen gevolgd van Qigong masters zoals, Ken Cohen en Robert Peng. Het is zijn intentie om Taijiquan en Qigong te beoefenen en les te geven, zowel voor de gezondheid als vechtskunst. Zijn ervaring in een vitale leefstijl wilt hij delen met een ieder die hier baat bij heeft. Hiermee wilt hij een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mens en samenleving.

Lees meer over online leren

2020 Copyright Taijiquan & Qigong Ede

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now