Qigong

Vitaler door Qigong

Qigong (Chi Kung) kan omschreven worden als Chinese yoga. Het woord Qigong werd na de culturele revolutie in China geintroduceerd. Daarvoor werden deze heilzame oefeningen Dao Yin genoemd, verwijzend naar de zachte strekkingen voor de energiekanalen. Het woord Gong (Kung) betekend voor langere tijd in volharding beoefenen of het bekwamen in een beoefenening. Qigong betekent de bekwaamheid in het cultiveren van de vitale levensenergie.

​​Taiji Qigong Shibashi

Taiji Qigong Shibashi werd in 1982 in Shanghai ontwikkeld door Taijiquan meester He Wei Chi en Qigong meester en healer Lin Hou Sheng. De Taiji Qigong Shibashi series combineren elementen uit de verschillende Taijiquan stijlen en traditionele adem- en bewegingsoefeningen.

Ba Duan Jin - Acht Stukken Brokaat

Ba Duan Jin of acht stukken brokaat behoren tot Wai Dan ofwel de externe elixer. De externe oefeningen zijn gebaseerd op twee theorieën uit het Wai Dan Qigong:

  1. 'Qi' potentieel of het energieniveau wordt verhoogt in de ledematen, door de energiestroming worden blokkades in de energiekanalen opgeheven en de interne organen van energie voorzien.

  2. Door de specifieke houdingen worden de spieren van de interne organen aangespannen, hierdoor zal de energiestroming rondom de interne organen worden gestimuleerd.

 

Qigongmeditatie

 

Meditatie behoort tot Nei Dan ofwel de interne elixer. Qigongmeditatie wordt beoefend om ‘Qi’ energie bewust naar bepaalde gebieden van het lichaam te verplaatsen. Bij interne oefeningen neemt de ademtechniek een belangrijke plaats in. Er zijn twee ademtechnieken; de normale ademhaling en de omgekeerde ademhaling. De ene is bedoeld om lichamelijke en geestelijke ontspanning te krijgen en de andere om de interne kracht te vergroten en daardoor kracht voor martiale toepassingen te genereren.

2020 Copyright Taijiquan & Qigong Ede

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now